BEREIDING BBQ-BOX

BBQ-box voor 2 personen

Geniet deze zomer met de Ron Gastrobar At Home

BBQ-box, in samenwerking met Yakiniku Grill! Wekelijks wisselende gerechten met bijpassende BBQ-tools en recepten.

Deze week: Zalmfilet van de plank!

ZALMFILET

1:Laat het plankje voor een uur weken in water. Zorg dat deze geheel onder water staat.

2: Smeer de zalm goed in met de marinade

3: Plaats de zalm met de huid op het plankje.

4: Plaats het plankje met de zalm op de bbq en doe de deksel erop.

5: Smeer de zalm regelmatig in met de marinade.

6: Haal de zalm van de bbq als deze mooi gekleurd is.

7: Smeer de zalm nog een keer in met de marinade

8: Serveer het plankje op een schaal en bestrooi de zalm met de bietjes en de feta.

9: Maak af met een beetje citroen zest. Voeg eventueel dille & bieslook toe.

10: Breng naar wens op smaak met peper en zout.

RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen in koud water.
  2. Prik met een vork gaatjes rondom.
  3. Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  4. Wikkel in de folie.
  5. Plaats de pakketjes naast de kolen op de bbq voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.
  7. Doe de crème fraîche in een kom.
  8. Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  9. Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
  10. Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.

DINNER FAVORITES

Om thuis extra te kunnen genieten heeft Ron Blaauw samen met Armada Music een speciale Spotify playlist samengesteld! Kom alvast in de stemming met deze heerlijke lijst.