BEREIDING PEKING EEND EN DIM SUM
Hele Pekingeend & dim sum
OPTIE 1: 'LEKKER LUI'
Haal na 10 minuten alle bakjes uit de oven en verwijder de plasticfolie.
Snijd de de eendenfilet in plakjes van ongeveer 1 cm breed.
Serveer de eendenfilet en eendebout op een grote schaal met de komkommer en prei. Bestrooi de eendenfilet naar smaak met de 5 spices en doe de Hoisin-Sesamdip in een tipje.
Tip: De eendenfilet en eendenbout zijn lekker in de pancakes of buns. Bestrijk de pancake en/of buns met de Hoisin Sesam Dip en vul deze met de eend, prei en komkommer.
Strooi de knoflook chili crumble over de Singapore noodles en serveer deze in een kom.
Mix de little gem salade in een kom en maak deze aan met de citrus vinaigrette.
Tip: De salade is nog lekkerder met stukjes eend en kan een dag later nog genuttigd worden.
Serveer de dim sum met de 4 dipsausjes.
Serveer de kroepoek los in een kommetje en de soja saus en sambal in tipjes.
Eetsmakelijk!
OPTIE 2: 'ALS EEN PROF'
Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats het stoommandje op een pan met ruim kokend water.
Plaats de bakjes Singapore noodles en de eendenbout in de oven voor 20 minuten. Haal de plasticfolie niet van de bakjes af.
Plaats na 10 minuten de dim sums, Beef Siu Mai, Ha Kau, Pork Siu Mai en Chicken Siu Mai in het stoommandje op een stukje bakpapier en laat deze stomen voor 10 minuten.
Haal de bakjes met Singapore noodles en eendenbout uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
Haal de dim sums uit het stoommandje en plaats de buns en pancakes in het stoommandje voor 5 minuten.
Haal de eenden filet uit het bakje, snijd deze in plakken van ogeveer 1 cm breed en plaats deze in een ovenschaal of op een ijzeren plateau in de oven voor ongeveer 5 minuten totdat de huid krokant is en het vlees warm.
Serveer de dim sums met de 4 dipsausjes.
Strooi de knoflook chili crumble over de Singapore noodles en serveer deze in een kom.
Mix de little gem salade in een kom en maak deze aan met de citrus vinaigrette.
Tip: De salade is nog lekkerder met stukjes eend en kan een dag later nog genuttigd worden
Haal de eenden filet uit de oven en serveer de eenden filet en eendebout op een grote schaal met de komkommer en prei. Bestrooi de eenden filet naar smaak met de 5 spices en doe de Hoisin-Sesamdip in een tipje.
Tip: De eenden filet en eendenbout zijn lekker in de pancakes of buns. Bestrijk de pancake en/of buns met de Hoisin Sesam Dip en vul deze met de eend, prei en komkommer.
Serveer de kroepoek los in een kommetje en de soja saus en sambal in tipjes.
Eetsmakelijk!
HOUDBAARHEID
(3-7graden). Producten zijn thuis in te vriezen (3 maanden houdbaar). De kleine bakjes met droog waar niet in vriezen.
ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen | |
Peking eend | |||
Bout vlees | ![]() ![]() |
||
Singapore Noodles | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Buns | ![]() |
||
Flensjes | ![]() |
||
Komkommer en Prei | |||
Pork siu mai | ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Beef siu mai | ![]() ![]() ![]() |
||
Ha kau | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Chicken siu mai | ![]() ![]() ![]() | ||
Little gem/kiem salade | |||
Gebakken paddenstoelen | |||
Kroepoek/Emping | ![]() ![]() ![]() ![]() |
NR | Topping | Allergenen |
5 Spice zout | ||
Hoisin sesam dip | ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Knoflook/chili crumble | ||
Red vinegar/ Sesam | ![]() |
|
Wasabi mayo | ![]() ![]() ![]() |
|
Crispy Chili Oil | ![]() |
|
Soja saus | ![]() ![]() |
|
Grapefruit citrus vinaigrette | ![]() ![]() ![]() |
|
Geroosterd Sesam Zaad | ![]() |
|
Sambal | ![]() ![]() |
DINNER FAVORITES
