BEREIDING VAN DRIE GEWELDIGE MENU'S
Sterrenchef Ron Blaauw heeft exclusief voor de ING Bank feestelijke menu's samengesteld.
BEREIDING VLEES MENU
BROOD
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg het brood (1) op een rooster in de oven en bak het in 6-8 minuten goudbruin
Tip. Laat de bruine boter (1) op kamertemperatuur komen voor je het op tafel zet!

CECINA DE LEON
- Maak het bakje (2) open en leg het vlees netjes op een bordje
- Doe het Amsterdams zuur (2a) en de mosterd (2b) in een tipje

FOIE GRAS
- Meng de eendenbout en bietensalade (3) met de bietendressing (3a) in een kom
- Schep het mengsel netjes op een bord
- Zet het soesje (3) midden op de salade
- Schep de yoghurtdressing (3b) er speels omheen
Tip. Voor een extra mooi resultaat kun je de salade in een steker dresseren!

SUKADE
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Zet het bakje met de sukade (4) met folie 25 minuten in de oven
- Trek het folie van het bakje af en schep de sukade voorzichtig op een bord, schep de
saus die nog in het bakje zit er overheen - Bestrooi het vlees met de krokante zuurkool (4b) en de
- Leg de koningszwam (4) tegen het vlees aan en serveer de puree (4) apart
- Doe de BBQ lak (4a) in een bakje en serveer bij het gerecht
Tip. Leg de sukade op een plateautje en bak het nog 5 minuten in een
oven van 180 graden, zodat de randjes lekker krokant worden

ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Brood | ![]() |
2 | Cecina de Leon | |
3 | Foie gras | ![]() ![]() ![]() |
4 | Sukade | ![]() ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Bruine boter | ![]() |
2a | Amsterdams zuur | ![]() |
2b | Mosterd a l'ancienne | ![]() |
3a | Bieten dressing | ![]() |
3b | Yoghurt dressing | ![]() ![]() |
4a | BBQ lak | ![]() ![]() ![]() |
4b | Krokante zuurkool |
BEREIDING VIS MENU
BROOD
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg het brood (1) op een rooster in de oven en bak het in 6-8 minuten goudbruin
Tip. Laat de bruine boter (1) op kamertemperatuur komen voor je het op tafel zet!

CROUSTADE
- Maak het bakje (2) open en schep de makreelsalade in de croustade
- Maak het af met de bleekselderij (2)

ZALM
- Meng de zalmtartaar met de sojatapioca (3)
- Schep de zalm in een bord
- Bedek de zalm met de wasabicrème (3a) en de sesamzaadjes (3b)
Tip. Voor een extra mooi resultaat kun je de zalmtartaar in een steker dresseren!

KRAB RAVIOLI
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Zet het bakje met de ravioli (4) met folie 25 minuten in de oven
- Doe de bisque (4) ondertussen in een klein pannetje en verwarm op laag vuur
- Haal van het bakje met ravioli (4) het folie af en schep de venkelsalade in een
diep bord of kom - Verdeel er de kreeftensalade (4) over en leg de ravioli bovenop
- Schep de warme bisque om de ravioli heenTip. Het is natuurlijk nog leuker om de bisque aan tafel uit te schenken!

ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Brood | ![]() |
2 | Croustade | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | Zalm | ![]() ![]() |
4 | Krab ravioli | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Bruine boter | ![]() |
3a | Wasabicrème | ![]() ![]() ![]() |
3b | Sesamzaadjes | ![]() |
4 | Bisque van kreeft | ![]() ![]() |
BEREIDING VEGATARISCH MENU
BROOD
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg het brood (1) op een rooster in de oven en bak het in 6-8 minuten goudbruin
Tip. Laat de bruine boter (1) op kamertemperatuur komen voor je het op tafel zet!

CRUDITE
- Maak het bakje met crudite (4) open en zet de groenten rechtop in een bakje
- Probeer de blaadjes lavas (4) mooi tussen de groenten te plaatsen
- Doe de mierikswortelcrème (2) in een klein bakje en serveer bij de groenten

SALADE BURRATA
- Leg de blaadjes little gem (3) in een diep bord
- Schep de komkommerdressing (3) over de sla
- Scheur de burrata (3) in stukjes en leg ze tussen de sla
- Verdeel de Parmezaanse kaas (3) over het bord en werk af met de bloemetjes (3)
Tip. Het is natuurlijk nog leuker om de komkommerdressing aan tafel uit te schenken!

BLOEMKOOL
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Zet het bakje met de bloemkool (4) met folie 25 minuten in de oven
- Trek het folie van de bloemkool af en zet hem in een bord
- Smeer de bovenkant van de bloemkool in met Pierre Robert crème (4a)
- Bestrooi de bloemkool ruim met de paddestoelen crunch (4b)
- Schep de hazelnootdressing (4c) om de bloemkool heen
Tip. Leg de bloemkool op een plateautje en bak het 6-8 minuten in een
oven van 180 graden, zodat de randjes lekker krokant worden

ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Brood | ![]() |
2 | Crudite | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | Salade burrata | ![]() ![]() |
4 | Bloemkool | ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Bruine boter | ![]() |
2 | Mierikswortelcrème | ![]() ![]() ![]() |
3 | Komkommer dressing | |
4a | Pierre Robert | ![]() |
4b | Paddestoelen crunch | ![]() ![]() |
4c | Hazelnoot dressing | ![]() ![]() ![]() |
BEREIDING DESSERTS
CHOCOLADE MOELLEUX
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Haal de moelleux (5) uit het papieren cupje en bak 6-8 minuten af
- Schep de karamelsaus (5b) op een plat bord
- Tik met de achterkant van een lepel op de karamelsaus, zodat een splash-effect ontstaat
- Bestrooi het bord met de kruidnagel crumble (5c)
- Zet de moelleux voorzichtig midden op het bord en schep er de gekonfijte ananas (5a) bovenop

CLAFOUTIS
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm de clafoutis (5) nog 3-4 minuten in de oven
- Zet de clafoutis op het bord en bestrooi met pistache crumble (5b)
- Doe de amarenen-zoethout crème (5a) in een bakje en serveer naast de clafoutis

SELECTIE KAZEN
- Haal de kazen (5) tijdig uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe het notenbrood (5) in de oven, zodat deze krokant wordt
- Leg de kazen netjes op een bord en serveer met het notenbrood en de confiture (5)

ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen |
5 | Chocolade mouleaux | ![]() ![]() ![]() |
5a | Ananas | |
5b | Karamelsaus | ![]() |
5c | Kruidnagel crumble | ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
5 | Clafoutis | ![]() ![]() ![]() ![]() |
5a | Amarenen-zoethout crème | ![]() |
5b | Pistache crumble | ![]() ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
5 | Selectie kazen | ![]() ![]() ![]() ![]() |
BEREIDING KIDS MENU
KIP MET RIJST
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Zet het bakje met de kip met folie 25 minuten in de oven
- Haal de folie er voorzichtig af en serveer op een bord
Tip. Schep de rijst in het midden van een bord en leg de kip in het midden.
Leg de broccoli er netjes omheen om het helemaal af te maken!

PASTA BOLOGNESE
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Zet het bakje met de pasta met folie 25 minuten in de oven
- Haal de folie er voorzichtig af en serveer op een bord
Tip. Serveer de pasta in een diep bord en schep er de saus en paprikareepjes overheen!

ALLERGENEN
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Kip met rijst | ![]() ![]() ![]() |
NR | Gerecht | Allergenen |
1 | Pasta Bolognese | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HOUDBAARHEID
(3-7graden). Producten zijn thuis in te vriezen (3 maanden houdbaar). De kleine bakjes met droog waar niet in vriezen.