INFORMATIE PEKINGEEND EN DIM SUM
Vind hier alle informatie over de houdbaarheid, bereidingswijze, allergenen en muziek afspeellijst.
Vind hier alle informatie over de houdbaarheid, bereidingswijze, allergenen en muziek afspeellijst.
HOUDBAARHEID
2 DAGEN
houdbaar in de koelkast (3-7 graden)
3 MAANDEN
houdbaar in de vriezer
NIET
de kleine bakjes met droogwaar in vriezen
BEREIDEN
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats de eendenbout, Singapore Noodles, Beef Siu Mai, Ha Kau, Prok Siu Mai en Chicken Siu Mai in de voorverwarmde oven. Haal de plasticfolie niet van de bakjes af. Plaats na 5 minuten ook de bakjes met de eenden filet buns en pancakes in de oven. Haal alleen van de eendenfilet de plasEcfolie van het bakje af.
- Haal na 10 minuten alle bakjes uit de oven en verwijder de plasticfolie.
- Snijd de de eendenfilet in plakjes van ongeveer 1 cm breed
- Serveer de eendenfilet en eendebout op een grote schaal met de komkommer en prei. Bestrooi de eendenfilet naar smaak met de 5 spices en doe de Hoisin-Sesamdip in een tipje.
- Strooi de knoflook chili crumble over de Singapore noodles en serveer deze in een kom.
- Mix de little gem salade in een kom en maak deze aan met de citrus vinaigrette.
- Serveer de dim sum met de 4 dipsausjes.
- Serveer de kroepoek los in een kommetje en de soja saus en sambal in tipjes.
Hiervoor heb je een stoommandje nodig om de dim sums in op te warmen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats het stoommandje op een pan met ruim kokend water.
- Plaats de bakjes Singapore noodles en de eendenbout in de oven voor 20 minuten. Haal de plasicfolie niet van de bakjes af.
- Haal de bakjes met Singapore noodles en eendenbout uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Haal de dim sums uit het stoommandje en plaats de buns en pancakes in het stoommandje voor 5 minuten.
- Haal de eendenfilet uit het bakje, snijd deze in plakken van ogeveer 1 cm breed en plaats deze in een ovenschaal of op een ijzeren plateau in de oven voor ongeveer 5 minuten totdat de huid krokant is en het vlees warm.
- Serveer de dim sums met de 4 dipsausjes.
- Strooi de knoflook chili crumble over de Singapore noodles en serveer deze in een kom.
- Mix de little gem salade in een kom en maak deze aan met de citrus vinaigrette.
- Haal de eenden filet uit de oven en serveer de eendenfilet en eendenbout op een grote schaal met de komkommer en prei. Bestrooi de eendenfilet naar smaak met de 5 spices en doe de Hoisin-Sesamdip in een Epje.
- Serveer de kroepoek los in een kommetje en de soja saus en sambal in tipjes.
ALLERGENEN
GERECHT | ALLERGENEN | |
Peking eend | ||
Bout vlees | ||
Singapore Noodles | ||
Buns | ||
Flensjes | ||
Komkommer en Prei | ||
Pork siu mai | ||
Beef siu mai | ||
Ha kau | ||
Chicken siu mai | ||
Little gem/kiem salade | ||
Gebakken paddenstoelen | ||
Kroepoek/Emping |
GERECHT | ALLERGENEN |
5 Spice zout | |
Hoisin sesam dip | |
Knoflook/chili crumble | |
Red vinegar/ Sesam | |
Wasabi mayo | |
Crispy Chili Oil | |
Soja saus | |
Grapefruit citrus vinaigrette | |
Geroosterd Sesam Zaad | |
Sambal |
DINNER FAVORITES
Om thuis extra te kunnen genieten heeft Ron Gastrobar At Home samen met Armada Music een speciale Spotify playlist samengesteld! Kom alvast in de stemming met deze heerlijke lijst, waarbij het moeilijk blijft stil te zitten…